Joulukuu 23: Glühwein

Nyt alkaa olemaan se hetki, että hommat on hoidettu ja nautiskelu voi alkaa. Kuumaksi juomaksi kannattaa tällä tuulella tehdä hehkuviiniä vai mitenkä tuon Glühwein-sanan oikein suomentaisi. Joka tapauksessa saksalainen kuuma ja mausteinen juoma, jota saa joulumarkkinoilta pitkin Keski-Eurooppaa. Tumma syvänpunainen tuoksuva viini lämmittää mukavasti. Valmistuksessa pitää muistaa vain muutama asia. Ensinnäkin viiniä ei saa kiehuttaa, anna juoman hautua hitaasti ja lisää viini vasta lopuksi. Tähän ei myöskään tarvitse valita viinikaapin kuningatarta, vaan mikä tahansa viini kelpaa. Mikäli haluat lisäterästystä, lorauta kuuman juoman joukkoon tilkka rommia.

Glühwein

Ainekset

2 dl appelsiinimehua
1 kpl appelsiinia (lohkoina)
1/2 kpl sitruunan mehua
1 kpl kanelitankoa
1/4 tl kardemummaa
10 kpl neilikoita
1 dl sokeria
1 pll punaviiniä

Tee näin:

Sekoita kaikki aineet paitsi viini ja anna hautua miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia. Lisää viini, lämmitä, mutta älä anna kiehua. Sihtaa pois mausteet, kaada laseihin ja lisää joukkoon appelsiininlohkoja (ja tilkka rommia).

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10922