Joulukuu 18: Tyrnikiisseliä kermavaahdolla

Ihan vaan yhden kalenteripäivän kokoisena sivuhuomautuksena mainitsen, että olen aivan koukussa kiisseliin, jossa on mansikoita, vadelmia sekä tyrnimarjoja. Kesällä pakastetut mansikat hupenevat tasaiseen tahtiin ja mikä parasta laitoin ison kasan puutarhavadelmia pakkaseen, näistä kun pyöräyttää oikein paksun mehevän kiisselin ja sinne sitten tyrniä, joka antaa sopivan hapokkuuden, on todella hyvää. Tämä tarvitsee tietysti vielä kaveriksi ison kasan kermavaahtoa ja on vähintään yhtä hyvää jääkaapista kylmänä kuin suoraan lämpimänä. Suurimman osan marjoista laitan vasta lopuksi, niin vitamiinitkin pysyvät paremmin. Eilen sain vietyä viimeisetkin jouluiloa-tempauksen korit oikeisiin osoitteisiin, nyt on homma hoidettu. Iso määrä koreja lähti jouluiloa tuottamaan, lämmin kiitos kaikille osallistuneille.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10879