Joulukuu 17: Persimonvaahto

Tämä resepti on vanha ja ajalta ennen tätä persimonhypetystä. Meillä tätä tehdään joka talvi aina siihen aikaan kun persimonit ovat parhaimmillaan ja tänäänkin saimme persimonvaahtoa jälkkäriksi. Kannattaa valita sellaisia pehmeitä kypsiä yksilöitä, sillä niissä maku on parhaimmillaan. Soseutan persimonit sauvasekoittimella ja yhdistän kermavaahdon ja mascarponen kanssa. Sitruunatahna antaa juuri sopivasti makuun kirpsakkuutta ja välillä laitan myös hiukan kanelia.

Viikonloppu on ollut ihana, lähestyvän joulun aistii jo ihan täysillä ja täällä on yhdessä siivoiltu, mööbleerattu, pari huonekalua on lähtenyt kierrätykseen ja muutenkin hiukan yksinkertaistettu. Lisäksi tein illalla viinipullon korkeista kranssia, josta olen pitkään haaveillut. Ihanaa hommaa. Siivousta jatketaan vielä pari päivää ja vaikka jouluna kukaan ei asu kaapeissa, tulee siitä ihan omanlaisensa joulufiilis, kun kaapit on siistit ja kaikki paikat käyty läpi. Sitä voi tehdä ihan sen verran kun jaksaa ja tänä jouluna tuntuu olevan intoa enemmän kuin aikoihin. Sain vihdoin tilattua sen kinkun ja ruokalista alkaa olla viimeistelyä vaille. Lahjatkin lähes ostettu, mutta paketointia on vielä tiedossa. Neljä päivää vielä töitä ja sitten voi hiukan hengähtää lomalla.

Persimonvaahto

Ainekset

1 prk kermaa (vatkattuna)

1 prk mascarponea

2-3 kpl persimonia

2 rkl sitruunatahnaa

2 tl vaniljasokeria

2-4 rkl sokeria

Tee näin:

Vatkataan kerma vaahdoksi ja yhdistetään mascarponen kanssa. Soseutetaan persimonit ja lisätään mascarponeseokseen. Lisätään joukkoon sitruunatahna ja sokeria maun mukaan. Koristellaan piparinpuolikkailla ja suklaalastuilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10872