Joulukuu 7: Aura-päärynä salaattileivät

Hui, miten liukasta tänään oli sivukaduilla, sain melkein yhden auton päälleni, kun ei se kääntynytkään lainkaan sinne minne piti. Jopa meillä on sentti lunta tai vähän alle, sopisi sitä olla hiukan enemmänkin. Linnan juhlien jälkipyykkiä on pesty tänään ja sen enempää siihen kantaa ottamatta olen sitä mieltä että värillä on väliä. Rouva Jenni Haukion puvun väri oli se mitä jäin monen muun kanssa pohtimaan. Iltalehden mukaan safiirinsininen, no ei varsin varmaan, sillä sehän on kirkas sininen. Toisen analyysin mukaan petrooli, joka on tumma harmaansininen, ei minusta. Räikkösen Mintun pukua voisi sen sijaan luonnehtia petrooliksi. Smaragdinvihreä, siis kirkas keskivihreä, ei oikein sovi minusta tämäkään. Ystäväni ehdotti havunvihreää, joka näistä väriehdotelmista paras tai sammalenvihreä. Itse mietin jadenvihreää. Pikkumaista, kyllä. Visualisti, olen kyllä. Pienet on valtakunnassa murheet. Tärkeintähän tietenkin on se, että puku oli jälleen hillityn tyylikäs kuten kantajansakin aina. Arvostan.

Ja ei, tässä ei ole yritetty matkia Linnan juhlien pikku purtavia, siihen ei rahkeet riitä, mutta kotosalla tämä kyllä on aika juhlallista, Aura-päärynäsalaattia leivällä nimittäin. Ruisleivän päällä sipaisu voita, savustettua härkää, marinoitua sipulia, Aura-juustoa, päärynää sekä viikunoita. Mielettömän ihana combo ja sopivaa juhlakuukauden naposteltavaa.

Aura-päärynä salaattileivät

Ainekset

1 kpl punasipulia

1 rkl balsamicoa

1 rkl sokeria

1 rkl oliiviöljyä

1 kpl jäävuorisalaattia

2 kpl päärynää

1 kpl Aura-juustoa

1 kpl viikunoita

1 pkt ruisleipää

8 siivua savustettua härkää

Tee näin:

Siivuta sipuli, sekoita mausteseos oliiviöljystä, balsamicosta ja sokerista, sekoita sipulit joukkoon ja annan maustua hetken. Kuutioi Aura ja päärynät sekä viikunat. Voitele leivät voilla, laita päälle häränviipaleet sekä salaatinlehti. Kasaa kauniisti päälle marinoituja sipulirenkaita, Aura-juustoa, päärynäkuutioita sekä viikunoita.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10750