Joulukuu 2: Mascarponea omenakompotin ja piparkakkucrumblen kera

Elämä on lyhyt, keskity siihen millä on merkitystä ja anna loppujen olla. Omilla valinnoilla on varsin suuri merkitys siihen, miten elämämme koemme. Jospa juuri tänään yritän sanoa vain postiivisia asioita ja katsoa miten se vaikuttaa.

Näissä kuvissa on käytetty mummun ja edesmenneen pappan häälahjaksi saamia laseja, joissa on kauniit kaiverrukset. Juhlalasit ja niin erityiset, näissä saa jälkiruokakin ihan uudenlaisen fiiliksen ja käytössä nämä vanhat aarteet ovat vain erityisissä tilanteissa. Tämä talvinen jälkiruoka sopii laseihin hyvin, alimmaisena on kanelilla maustettua omenakompottia, jonka päällä kerros mascarponea ja päälle on ripoteltu piparkakkucrumblea, joka saa mausteisen maun muscovadosokerista. Tämä on aivan superihana jälkiruoka ja vaikka kerroksia on monta ei valmistaminen ole vaikeaa. Laktoosittoman tästä saa vaihtamalla mascarponen laktoosittoman tuorejuuston ja kermavaahdon yhdistelmään ja gluteenittoman käyttämällä gluteenittomia kaurahiutaleita ja pipareita.

Tänään on luvassa taikinaterapiaa, sillä uuniin sujahtavat pian tortut ja piparit. Torttuihin tuleekin ihan uudenlainen täyte, jota on testailtu paahdettua persimonia ja tuorejuustoa, siitä ohje ylihuomenna. Mukavaa positiivisen ajattelun lauantaita.

Mascarponeherkku

Ainekset

Omenakompotti:

3 kpl omenia

1 dl sokeria

1 kpl sitruunan mehua

1 kpl kanelitankoja

1 tl Calvadosta

Piparkakkucrumble:

30 g voita

1 dl kaurahiutaleita

2 rkl muscovadosokeria

4 kpl piparkakkuja murustettuna

Mascarponekerros:

400 g mascarponea

4-6 rkl sokeria

Tee näin:

Valmista omenakompotti, kuori omenat, lohko pieniksi paloiksi ja laita ainekset Calvadosta lukuunottamatta kattilaan, keitä pehmeiksi ja lisää Calvados, poista kanelitanko ja anna jäähtyä. Valmista piparkakkucrumble, sulata voi pannussa ja lisää muscovadosokeri sekä kaurahiutaleet, pyörittele pannulla kunnes sokeri sulaa, varo ettei pala, ota pannu pois levyltä ja lisää joukkoon murustetut piparit. Sekoita mascarponeen sopiva määrä sokeria. Laita tarjoiluastioihin pohjalle omenakompottia, seuraavaksi mascarponea ja koristele piparkakkucrumblella.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10688

2 kommenttia

2 pingiä

    • Johanna / Hellan ja viinilasin välissä on 2.12.2017 at 12:31

    Tämä on ihana ja pakko kokeilla, kiitos!

    1. Hyvän maun lisäksi vielä kauniskin ja olen kokeillut myös päärynäkompotilla sekin on nam.

Kommentit eivät ole päällä.