Joulukuu 1: Mausteinen puolukkaglögi

Haluaisin haastaa teidät kaikki miettimään jokaisena joulukuisena päivänä jonkun asian, josta voi olla kiitollinen. Kuulostaa ehkä naivilta, mutta olen huomannut, että kiitollisuus on yksi suurimmista kantavista voimista ihmisen elämässä. Minun elämässäni ei ehkä ole kaikkea mitä haluaisin, mutta minulla on kaikkea mitä tarvitsen ja se riittää. Mitä enemmän olen tyytyväinen siihen, mitä minulla on, sitä onnellisempaa elämäni on. Ehkä sen avulla on myös helpompi kestää ne asiat, joita ei voi muuttaa ja sopeutua niihin. Eilen Helmiradiossa oli hyvää keskustelua mielensäpahoittamisesta ja siitä kuinka kovin otamme kantaa toisten ihmisten tekemisiin ja sanomisiin, kun oletamme olevamme aina oikeassa ja sitten on paha mieli. Kovin on unohdettu se, että on rikkaus että olemme erilaisia, eikä ole yhtä oikeaa tapaa hoitaa asioita tai olla jotain mieltä. Toivonkin että mielensäpahoittamisen sijaan voisimme joulukuuksi kääntää katseet omaan toimintaamme ja etsiä niitä asioita, jotka tuottavat iloa ja joista tulee hyvä mieli.

Hyvän mielen glögi on ehdottomasti puolukkaglögi punaviinillä maustettuna vai olisiko se sittenkin toisinpäin. Valmisglögejä on todella hyviä ja niiden käyttö on suunnattoman helppoa, mutta itsetehdyissä on jotain ehdotonta taikaa ja se on varmasti se tuoksu mikä valmistaessa leviää koko kotiin. Tämän glögin parhautta on myös sen tummanpunainen jouluinen väri.

Mausteinen puolukkaglögi

Ainekset

6 dl puolukkamehua

1 pss glögimausteita

1 kpl vaniljatanko

6 dl punaviiniä

0,5 kpl appelsiinin mehu

1 dl jäisiä puolukoita koristeeksi

Tee näin:

Keitä puolukkamehu glögimausteiden, vaniljatangon sekä appelsiininmehun kanssa, anna jäähtyä vartin verran. Siivilöi halutessasi mehu ja lisää siihen punaviini, lämmitä kuumaksi, mutta älä anna kiehua. Koristele jäisillä puolukoilla.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10680

2 kommenttia

2 pingiä

    • Seija Kontturi on 1.12.2017 at 20:03

    Hyvä kirjoitus! Täällä ollaan samaa mieltä.

    1. Hyvä että herätti ajatuksia ♥

Kommentit eivät ole päällä.