Kaalilaatikon monet maut

Uudesta makulehdestä löytyy reseptini sweet chili -kaalilaatikko, joka on meillä herkkua. Perinteet ovat vaalimista varten, mutta niitäkin on hyvä välillä hiukan ravistella, niinpä kaalilaatikkoa tulee laitettua monella eri tapaa. Avioliiton alkuaikoina kaaliasioista otettiin hiukan yhteen, meillä kotona kun kaalia on aina käytetty paljon ja Ukon kotona taas ei. Jääkaapin hajuhaitat olivat välillä Ukolle liikaa, mutta ujutus se on paras taktiikka ja pikkuhiljaa on näissäkin asioissa saavutettu yksimielisyys tai sitten Ukon hajuaisti on vanhemmiten huonontunut. Onneksi kaaliperinteet on siirretty seuraavalla sukupolvelle ja kaalilaatikko on kaikkien poikien herkkua.

Paprikaisen kaalilaatikkoversion lisäksi pidän erityisesti mausteisesta kaalilaatikosta, jossa on lihaliemen lisäksi reilusti tuoretta timjamia, hiukan tabascoa, HP-kastiketta, sweet chili -kastiketta, paljon sipulia ja valkosipulia. Usein tulee myös tehtyä kaalilaatikkoa niin että korvaan puolet kaalista kesäkurpitsan kuutioilla. Paistan kesäkurpitsan hiukan pannulla kuten kaalitkin ja maustan perinteisen kaalilaatikon tavoin, tulos on ihanan mehevä. Välillä heitän kaalilaatikkoon sekaan jauhelihan kanssa paistettuja pekonisiivuja makua antamaan tai laitan muutamia siivuja laatikon päälle, paistuvat uunissa kivan rapsakoiksi. Koskaan ei voi olla ideoita liikaa, joten kaikki hyvä kaalilaatikkoversioajatukset ovat tervetulleita.

P.S Maku-lehdestä löytyy myös Turku-juttuni. Turusta löytyy monen monta ihanaa paikkaa ja varsinkin näin joulun alla on paljon nähtävää ja katseltavaa sekä herkkupaikkoja, aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan.

 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10635