Viikon vinkki: Paahdetut lantut on parhaita

Mikä on juuressuosikkisi, jos kyseessä on paahdetut juurekset? Minulla se on tällä hetkellä ehdottomasti lanttu, edullista, kotimaista, terveellistä ja hyvää. Antaa uskomattoman kivan lisän perunoille ja porkkanoille. Kierittelen paahdettavat juurekset valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä (0,5 dl), johon olen lisännyt suolaa (0,5tl). Paahdan ensin perunoita kymmenisen minuuttia 200 asteessa  ja sen jälkeen lisään kuutioidut lantut sekä viipaloideut porkkanat ja paahdan vielä vajaa puolisen tuntia niin että tulee pehmoista muttei pala. Tykkään maustaa juurekset tuoreilla yrteillä ja lisäänkin yrtit vasta ihan paahtamisen loppuvaiheessa etteivät pala, sillä varsinkin puhkipalanut persilija maistuu varsin ikävälle.

Teen paahdettuja juureksia usein pari pellillistä kerralla ja seuraavana päivänä:

  1. Paistan loput juurekset pannulla voissa makkaran kera, on vähintään yhtä hyvää kuin kertaalleen paahdettu.
  2. Lisään juurekset frittataan, jossa on munien lisäksi tilkka kermaa, juustoraastetta sekä savukinkkua.
  3. Levitän ruisleipien päälle maustettua tuorejuustoa, ladon päälle juureksia ja kuorrutan juustolla, uuniin ja ääntä kohti.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10623