Viikonlopun viipyilevät aamut: pika quiche

Ei oikeastaan viikonloppua ilman munaruokaa. Vaikkei se maku niin kovin paljon siitä mihinkään muutukaan, niin on aina kiva testailla jotain erilaista. Munakasta, uppomunaa, uunimunakasta, frittataa ja mitä vielä. Pinaattisen cocotten ohjeen löydät tästä. Niissä jokaisen kipposen pohjalle tulee pinaatti, pekoni, parmesaani sekä kerma ja sitten muna päälle, hiukkasen suolaa ja mustaapippuria ja sitten uuniin hautumaan. Nämä annokset ovat parhaimmillaan lämpimänä ja kun päälle ripottelee vielä hiukan krutonkeja tai paahtaa kylkeen palan maalaisviipaletta on sunnuntaiaamu taas pelastettu.

Ylläolevasta kuvasta taas löytyy pika quiche, joka valmistuu omissa pikku kipoissaan uunissa. Maku tulee pekonista, sipulista ja paprikasta ja kun munien sekaan lurauttaa hiukan kermaa, tulee munakasosastakin ihanan pehmoinen. Nämä valmistuvat siis kohtuu helpolla. Näiden kanssa on parasta pekoniin kääritty Krakovan makkara, joka valmistuu samaan aikaan munakaskippojen kanssa. Myös yrttimausteissa ja öljyssä kieputetut uunissa paistetut tomaatit ovat herkkua ja sopivat kokonaisuuteen varsin makoisasti.

Nopeat munakupposet uunissa

Ainekset

140 g pekonia
1 kpl punasipulia (silputtuna)
1 kpl suippopaprikaa (silputtuna)
4 kpl kananmunia
0,5 dl kermaa
1 tl suolaa
1/4 tl chilirouhetta
1/4 tl mustaapippuria

Tee näin:

Paista pannulla voissa pekoni, sipulisilppu ja paprikasilppu. Jaa neljään pikkukulhoon. Sekoita kananmunien kanssa kerma ja mausteet ja jaa seos pekoniseoksen päälle. Paista 180 asteessa kypsäksi

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10587