Isänpäivän iloa

Hyvinhän se päivä sujui, vaikka hiukan jännitti miten käy, kun kuumetta pukkaa vallan väkisin. Onneksi kävin omaa isää moikkaamassa jo torstaina. Pojat ovat keittiöhommissa päteviä ja kun kakkukin oli jo etukäteen leivottuna, olen saanut lepäillä aina välillä ja nyt ihan petin pohjissa. Syksyn ensimmäinen flunssa saavutti sitten minutkin. Ihan kommelluksitta ei sortimenttien kanssa selvitty, sillä Vepan illalla tekemä yön yli sämpylätaikina oli aivan liian vetelää ja lopulta taikinan tuunauksen jälkeen valmiit sämpylät maistuivat aika järkyiltä, korppujauhoksi siis. Syy ei suinkaan ollut Vepassa, vaan kuuluisanpuoleisen kokin reseptissä, joka jostain syystä ei toiminut lainkaan. Hyvä yön yli taikinan resepti siis hakusessa.

Isä ja pojat on niitä asioita, joita ei lakkaa koskaan ihmettelemästä. Hienoa on kun jaksetaan touhuta yhdessä, höpötellä asioita ja tarpeen tullen keskustella vakavastikin. Ja onhan se upeaa, että on olemassa miesten jutut, ne on niitä joista en mitään ymmärrä, mutta koitan olla kovin viisaan ja ymmärtäväisen näköisenä, jos joudun kuuloetäisyydelle. Isät tekevät ison homman antaessaan eväitä elämää varten, kunpa niitä neuvoja osattaisiin myös käyttää tarpeen tullen.

Meidän papeliinilla kasvaapi parta, kai sitä on kerran elämässä kokeiltava tämäkin ja kun näytin aikaisemmin syksyllä aavistuksen vihreää valoa asialle, tuntui että parta kasvoi ihan silmissä. Se on vissiin niitä marraskuun ihmeitä. Täytyy kai sitä sitten hoitaakin, eikä meiltä oikein löytynyt siihen sopivia aineita, niinpä isänpäiväpaketissa komeili tarpeelliset tavarat tähän hommaan. Yritin ehdottaa myös sellaisia partakoruja, mutta eivät kuulemma sovi genreen. Kyllä nyt on hymy herkässä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10569

2 comments

2 pings

    • Seija Kontturi on 13.11.2017 at 07:10

    Onpa harmi kun sairastuit. Parane pian!

    1. Nyt jo takaisin töihin, kyllä tämä tästä ja kiitos mahtavasta orkideakimpusta, onneksi olin mainoksen uhri 😀

Comments have been disabled.