Vähän miehekkäämmät tarjottavat

Tässä muutama linkki hiukan miehisempiin aterioihin, joita voi valmistaa vaikka huomenna papeliinille. Lihapataa lukuunottamatta kaikki ovat nopeatekoisia, joten jos tänään hakee aineet, tulee huomenna mukavasti valmista. Tämä lähes täydellinen burgeri on koottu rapeaksi paahdettujen maalaisleipäviipaleiden väliin ja se saa makunsa punajuuripihveistä, anjoviksesta sekä suolakurkusta. Pihvin kaverina on reilusti valkosipulilla maustettua paistettua kananmunaa. Ukon tyytyväisestä myhäilystä vedin johtopäätökset, että tämä oli varsin hyvää.

Tämä makuhermoja hivelevä lihapata on yksi meidän miesten kestosuosikki. Syystäkin olen siis nimennyt tämän miestenliehittelyruuaksi. Oluen hörppimisen sijaan sen voi kipata lihapataan ja vielä parempi, jos löytää tähän jonkun talvioluen, joka on maustettu vaikka aniksella, kanelilla ja neilikalla. Miedolla lämmöllä parin tunnin ajan uunissa muhisteleva pata saa kodin tuoksumaan lähes jouluiselta ja padan ääreen päästessään on miehillä makuhermot valmiina herkutteluun. Tämän kanssa kun tekee ison satsin perunamuusia on tulos täydellinen.

Porsaankyljykset saavat tässä hiukan lisämakua rommista, salviasta sekä parmesaanista. Kermaakin tietysti pitää hiukan olla, mutta muita mausteita on niukasti, sillä rommi ja salvia antavat kyllä tarpeeksi makua. Nämä isänpäivän rommiset porsaankyljykset ovat herkkua toki muulloinkin.

Jos jauhelihapihvien teko burgeriin on ollakseen liian aikaa vievää, nin burgerit voi täyttää myös naudan lehtipihveillä, jotka paistuvat lähes silmänräpäyksessä. Tässä tuplapurilaisessa on useampi lehtipihvi ja makua antamassa auramajoneesi perinteisten täytteiden lisäksi.

Kanasta saa myös varsin meheviä versioita, tähän tulee kyllä turkasen paljon sokeria, mutta sweet and sour -maku on toki vertaansa vailla. Makean tulinen kana tuoreen ananaksen kanssa on varsin jees. Jasmiiniriisiä kylkeen, niin on maut kohdillaan.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10562