Isänpäivän kakkupotpourri

Isänpäivä se sieltä taas on tulossa yhdessä hujauksessa. Kakkutestaukset uudesta versiosta on tehtynä ja Bacardi Oakheart-kakun reseptin yritän laittaa mahdollisimman pian. Tässä kuitenkin kertauksena kakkupotpourri, sillä reseptien haku kiireessä voi olla tuskastuttavaa. Kaikki nämä ovat hyviä ja vaihtelu virkistää, joten valitse oma suosikkisi ja helli iskää, kyllä he ovat sen ansainneet. Tässä suklaakuorrutettu isäpäiväkakku, joka siis suklaakakku sitruunatahnamoussella.

Tästä toffeisesta viskikakusta löytyypi ohje täältä. Kakku sai aikoinaan innostuksensa tuliaisina tuoduista viskitoffeista, joiden kermainen ja viskinen maku veivät lähes kielen mennessään. Viski ei kakussa liialti maistu, joten jos haluat makua lisää, korvaa osa kermasta vielä viskillä. Jälkikäteen voi toki vielä lurautella laimennettua viskiä kostukkeeksi kakkuun.

Tämä toffeejuustokakku kätkee sisäänsä mascarponen, tuorejuuston sekä kermavaahdon lisäksi Brunbergin toffeepaloja. Koristelu on nopsakasti suoritettu vaalealla ja tummalla suklaalla, jota on sulatettu ja levitetty leivinpaperille jäähtymään, jäähtyneestä levystä on napsauteltu sopivia paloja kakun päälle. 

Charlotta on sellainen hiukan harvinaisempi ja unohdettu kahvipöydän herkku, joka kuitenkin on omalla tavallaan varsin kaunis. Tämän charlotan jujuna on Baileys sekä Da Capo -konvehdit.

Kahden suklaan juustokakku valmistuu ilman liivatetta, joten pieleenmenoriski pienenee huomattavasti. Suklaa jähmettää kakun juuri sopivan pehmeäksi, mutta siihen kannattaa varata tarpeeksi aikaa. Kakun voikin tehdä kaappiin odottelemaan jo edellisenä päivänä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10539

2 kommenttia

2 pingiä

    • heidi on 9.11.2017 at 21:00

    hei, saisko tuon herkullisen kakkupotpourrin ohjeen ?

    1. Ohjeisiin pääset klikkailemalla sinisellä pohjalla olevia kakkujen nimiä 🙂

Kommentit eivät ole päällä.