Viikonlopun viemää

Hip hei viikonloppu on jälleen täällä ja ruokajutut ehkä päällimmäisenä mielessä. Juuri purkitin marinoidun fetan maustumaan, siitä lisää huomenna. Meillä on syöty suppilovahveroita muodossa jos toisessakin ja parastahan ne ovat ihan vaan kerman kanssa. Paistan sen verran sieniä pannulla, etä suurin nestemäärä haihtuu ja lisään sitten purkin kermaa ja mustaapippuria sekä ripauksen suolaa. Eivätpä ne sitten muuta kaipaakaan. Tällä aterialla oli lisäksi porsaankyljyksiä ja olutkermaperunoita sekä vihannesgratiinia. Tämä on yksi suosituimmista lisukkeista mitä meillä syödään syystä että sen valmistaminen on äärimmäisen helppoa. Kerman käytöstä voidaan sitten olla montaa mieltä, mutta eipä sitä arkisin niin paljon lorautella. Tähän siis voi valita kaksi pussia mieleisiään pakastevihanneksia. Parempaa tietysti tulee, jos viitsii pilkkoa tarvikkeet tuoreista, mutta idea on nyt siinä nopeudessa. Laakeaan vuokaan vihannekset, purkki kermaa, rasia valkosipulituorejuustoa, reilusti tuoretta timjamia, pari kiertoa mustaapippuria, ripaus suolaa ja pinnalle Emmental-juustoraastetta. 180 asteessa kun hauduttelee kypsäksi tulee hyvää. Liian kuivaksi ei kannata päästää, mutta sellaiset hyvin haarukkaan uppoavat vihannekset ovat juuri parhaimmillaan ja se kerma, no se vaan on niin hyvää.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10529

2 kommenttia

2 pingiä

    • Taina on 5.11.2017 at 17:24

    Nam, kuullostaa niin hyvältä tuo lisuke, itse kun ei tule laitettua juuri muuta kuin öljyä vihannesten kanssa. Täytyy kokeilla!

  1. Kannattaa kokeilla, monta kertaa sitä huomaa itsekin urautuvansa tiettyihin samoihin juttuihin, vaikka aika pienillä muutoksilla saisi nopeasti vaihtelua.

Kommentit eivät ole päällä.