Dublin vol 3

Huikea Irlannin länsirannikko tarkastettu. Valtavan ihania laakeita vihreikköjä täynnä mustapäisiä lampaita ja karjaa, muratin peittämiä raunioituneita linnoja siellä täällä, fairy tail -onnenpuita ja ihania sumuisia rantoja. Tyyni rauhallisessa ympäristössä kivien ja nummien keskellä korppien raakkuessa voi kuvitella olevansa menneessä aikakaudessa. Kilometritolkulla joka puolella on ikivanhoja osin sammaloituneita kiviaitoja niittyjä rajaamassa.

Ailtte an Mhothair eli Cliffs of Moher on käymisen arvoinen paikka, valtavat jyrkänteet ovat yksi maailman vaarallisimmista nähtävyyksistä, sillä reunat ovat vain pieneltä osin aidattu, kävely aidan toisella puolella on aika päätä huimaavaa touhua, sillä äkkinäiset tuulenpuuskat ja suunnattoman liukas savinen ja ruohoinen maasto keikauttavat äkkiä reunalta alas. Jyrkänteet muodostuvat pääasiassa namurialaisesta savi-ja hiekkakivestä ja kerrostuneisuus on kauniisti havaittavissa. Kalliot on merkitty Irlannin hienoimmaksi nähtävyydeksi ja täällä käykin miljoona ihmistä vuosittain. Tämä uskomaton näky on ikuistettuna myöskin Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvassa. Jyrkänteen huipulla tuntee itsensä varsin pieneksi kuunnellessa syvän sinisen Atlantin pauhua.

O´Brienin tornin kohdalla jyrkänteet ovat yli 200 metriä korkeita. Onneksi meille osui sateeton päivä ja jyrkänteiden laelta näkyi Aransaarille saakka. Aransaarten villapipo on tänään lämmittänyt kylmää päätä. Aivan huippu ihana.

Burrenin kansallispuiston karun kivikkoinen maasto on myöskin aika ainutlaatuinen kokemus, täällä kasvaa myös monia harvinaisia kasveja sekä suurin osa Irlannissa tavattavista orkideoista.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10486