Dublin vol 2

Uskokaa tai älkää kaikista vähiten minua yleensä kiinnostaa shoppaileminen yhtikäs missään. Kotonakin kaiken minkä voi vaan netistä ostaa, niin se myös ostetaan. Mutta kuinkas kävikään, täältä löytyi niin mukavia ostoskatuja, aivan uniikkeja juttuja, kivoja putiikkeja ja kauppoja sekä niin edullisia hintoja, että pakko oli ottaa paluulennolle toinenkin laukku. Voiton veivät Penneys, jonka merkki on Primark, Monsoon sekä Fatface ja useampi joiden nimi ei jäänyt mieleen. Täältä löytyy siis vaatteita, kirjallisuutta, uniikkia kodin sisustustavaraa, musiikkia, suklaata ja tietysti juomapuolta.

Ostoskadut ovat lähellä toisiaan ja niistä helposti tulee valinneeksi sen itselleen sopivamman. Grafton Street lähialueineen on tunnettujen ketjujen aluetta ja korkealuokkaisia ylellisiä putiikkeja täynnä, tavaratalo Brown Thomas löytyy juurikin tältä kävelykadula. O´Connell Street on selvästi edullisempi ostospaikka ja sieltä löytyy pikaruokapaikkojen lisäksi mukavia myymälöitä kuten Eason. Henry Street on kolmas isompi ostoskatu, todella vilkasta aluetta ja sieltä löytyy Penneys, Fatface, Dunnes, Arnotts sekä Jervis Centre ja putiikkeja, joissa on paljon pengottavaa. Ostoskeskuksiakin keskustan alueella on useita St Stephen´s Shopping Centre, josta pieni pala yllä olevassa kuvassa, Powerscourt Townhouse Clarendon Streetillä sekä Westbury Mall. Niitä aikaisemmin mainittuja villavaatteita löytyy ympäri kaupunkia, mutta edullisimmat kannattaa saalistaa kadulta nimeltään Nassau Street, sieltä löytyy myös muita mukavia tuliaispuoteja. Temple Bar pitää sisällään erityisen kivoja pieniä kauppoja pubien lisäksi, Francis Street puolestaan on antiikin ystävän helmi.

 

Maan laajin viskivalikoima sekä maailman suurin irlantilaisten viskimerkkien valikoima löytyy paikasta The Celtic Whiskey Shop, siinä voi mennä pää kallelleen, kun katselee mitä kaikkea on tarjolla. Toritarjonta on myös runsasta ja Dublinin vanhin tori löytyy Moore Streetiltä, jonne voi poiketa Henry Streetin ostoskadulta. Myös George´s Street Arcade on poikkeamisen arvoinen. Enemmän ruokatoreista ja niiden sisällöstä tulevassa lehtijutussa. Ruokatärpit ja herkkukohteet löytyvät myös sitten myöhemmin MAKU-lehdestä.

Yllä on kuva putiikista nimeltään Article. Todella kivaa erilaista sisustustavaraa lähinnä keittiöön, mutta myös paperitavaraa löytyy, samoin kaikenlaista taiteellista tilpehööriä. Powerscourt Townhouse.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/10484